Strictly Chic -mallisto

Huh huh, viime jakso oli aika tappo. Aika paljon tekemistä on ollut. Siksi tämä hiljainen kausi. Nyt kaikki tehtävät on palautettu, ja lomastakin on nautittu.

Malliston nimi on siis Strictly chic, ja inspiraationa toimii toinen maailman sota, muurin kaatuminen, 1940-luku ja graffititaide.

Malliston tarina:
Effi kipuaa talonmiehen perässä hämäräa ja kapeaa portaikkoa pitkin asuntoon, jossa hän ei ole käynyt sen jälkeen kun äiti ja isä erosivat vuosia sitten. Effi ei vieläkään usko, että hän on perinyt sen. Asunto näytti samanlaiselta kuin millaisena hän oli sen muistanutkin. Siinä samassa hän huomaa eteisen pöydällä oudon ja hyvin vanhan näköisen kirjan. Effi on lukenut kaikki Clara-mummon kirjat läpi, eikä ole ikinä nähnyt kirjaa, joka on nyt hänellä kädessä.

Seuraavana päivänä omassa kodissaan Effi lukee Claran kirjaa, kun yhtäkkiä oveen koputetaan. Oven takana on Effin isä ja hänellä on suuria uutisia. Berliinin muuri, joka erotti idän ja lännen on kaatunut. Isä toi myös lahjan: Palan muuria. He halaavat toisiaan ja iloisevat tapahtumaa.

”Clara Franke, 15. kesäkuuta 1945
Berliini on raunioina ja Führer on kuollut. Kaikkialla on venäläisiä sotilaita ja pakolaisia Sleesiasta ja Pommerista. Ruumiita kaivetaan edelleen romahtaneista rakennuksista; kuumina päivinä mätänevän lihan haju on vallan päällekäyvä. Mutta sota on ohi, viiden vuoden kärsimys on ohi. Hampurissa britit kuulemma jakavat ruokaa ja suklaata nälkäisille. Mietin itsekin länteen muuttamista.”

Effi sulkee kirjan ja ajattelee mitä kaikkea Clara on joutunut kestämään. Mutta tässä ja nyt sodan viimeiset muistot jaettaan ihmisten kesken, niille jotka ovat sen kokeneet. 

Kohderyhmä tarina:

 28 vuotias Gabi ruokkii 2 viikkoa vanhaa kääpiövirtahepoa Berliinin eläintarhassa. Gabin isä on aina kuvitellut, että Gabista olisi tullut historian professori, kuten hänestäkin, mutta Gabin eläirakkaus voitti ja hänestä tuli eläinhoitaja. Gabi asuu vanhassa kerrostalossa yksin pienessä yksiössä Berliinin keskustassa. Asunnon lukunurkka on Gabin lempipaikka. Sinne voi aina käpertyä hyvän kirjan kanssa, ja siksi se onkin kodin keskus ja eniten käytetty osa asuntoa. Lähellä oleva kirjasto on myös Gabille tuttu paikka. Hän käykin siellä melkein joka toinen päivä. Tyyliltään Gabi on sekoitus boheemia ja 40-luvun naisellisuutta.

Mallistolakana 

Kohderymätaulu 

Mallistolakana

Värikartta

Showstopper ideataulu

Showstopper valmistettiin viime jaksossa. tälläinen siitä tuli. 
  
esityskuvia

Kommentit

Suositut tekstit