Viittanen

Heh... Mun pitäisi olla kirjoittamassa opparia, mutta ööö, ei onnaa... Nythän on hiihtoloma, ja oon ööö vähän ööö ollut tuhma. xD

Huomasin, että unohdin mainita viimeisessa postauksessa että Maitsun päällä oleva viitta oli kanssa tekemäni. (Siitä ei tosin ollut kuvaa viime postauksessa, mut se korjaantuu nyt)
Elikkäs peruutetaanpas ajassa vähän taaksepäin. Oli marraskuu 2014 Maitsu alkoi suunnittelee häitään ja koska tiedettiin että kyseessä olisi talvihäät, oli meillä jonkunverran puhetta erilaisista lämmikkeistä ja ulkovarustuksista. Yksi niistä kuvista oli tämä:

Pinterestistä pöllitty kuva... shhhhhh...<

Ja koska Maitsun synttärit oli syyskuussa, ajattelin yllättää meidän tulevan morsiaimmen ja tehdä hänelle viitan häämekon päälle pantavaksi. Ajattelin ottaa inspiraation mun edellisena halloweenina tehdystä viitasta (olin lummikin ilkeä äitipuoli... Siitä ehkä joskus enemmän jossain toisessa postauksessa)

Viitta kaavana on tehty kolmesta kappaleesta, ja periaatteessa se muistuttaa hyvin paljon ympyrä hametta. (en nyt muista suomekielistä nimitystä, engl. circle skirt). Ainoa ero on siinä, että kavensin hartiankohdasta hieman leveyttä pois. Sain kaksi hyötyä siitä, helma ei ole niin hirmuisen laaja, ja sain kauniin hartijalinja. Leikkasin siihen kaula-aukon vapaalla kädellä ja siihen kaavoitin kauluksen (kanssa vapaalla kädellä) Jätin takaa enemmän pituutta kuin eteen, jotta se käytössä lämmittää selkää, mutta jättää käsille hyvin liikkumatilaa.

Helmassa olevat pienet kukkaset on virkattu käsin, ja niitä oli muistaakiseni joku 60? En nyt muista tarkalleen, pitää pyytää Maitsu laskemaan ne. :D Ja ne olivat ommeltu käsin yksitellen. (so much love xD) Saumat on tehty saumurilla, ja tikattu päällitikkauksella. KE takana on vielä alavara, (josta olen über ylpeä.) Se on siis vaan kopio päälikankaan kappaleesta, mutta kapeampana, näin sain KE siististi viimeisteltyä.

Valmistusvaiheessa oleva viitta. 
Huomaa pituusero takana. (oli pakko sovittaa itteni päälle, koska yritin pitää asiaa salaisena) Huomaa seksikkäät lenkkarit. XD

Valmis tuote Maitsun päällä.

Kommentit

Suositut tekstit