Maitsun mekko

Erittäin hyvä ystäväni Maitsu tapasi unelmaprinssinsä uutena vuotena 2011. Muistan vieläkin sen päivän (varmaan pari kuukautta sen jälkeen kun he aloittivat seurustelun) kun Maitsu pyysi minut hänen kaasokseen. En tiedä miten puheenaihe vaihtui naimisiin menoon, mutta yhtä-äkkiä Maitsu vaan totesi, että jos hän joskus menee naimisiin, niin hän haluaa minut kaasokseen. (IIIK!)

Siinä sitten kävi. Maitsu ja hänen prinssinsä menivät kihloihin ja kaasohommat alkoivat todenteolla. Meitä kaasoja oli yhteensä kolme ja kaasoina saimme mm. järjestää Maitsun unicorn-teemaiset polttarit. (Tein polttareihin mm. unicorn pipon, joka herätti paljon ihmetystä keskustassa. Jos haluatte lukea lisää Maitsun polttareista, niin siitä pääsee lukemaan tästä. )

Unicorn bride


Lähikuva hatusta

Heti kun Maitsu ilmoitti menevänsä naimisiin, lupasin tehdä hänen häämekonsa. Minulta puuttui koulusta pari projektipistettä ja ajattelin lyödä kahta kärpästä yhdellä iskulla. Sain antaa ystävälleni mekon häälahjaksi, ja sain työtunneista tarvittavat opintopisteet. 

Great success!

Mekon malli ehti ennen kankaiden leikkaamista vaihtua moneen kertaan, mutta päädyimme lopulta yksinkertaiseen pitsiseen yläosaan ja levenevään alaosaan, jossa oli tylliä päällä. Kaavat olivat suhteellisen helpot tehdä ja sain kuositeltua aika nopeasti oikean mallisen. Tein sovitusproton ja pienillä muutoksilla siitä tuli hyvä. Tapasimme Maitsun kanssa viikoittain, varmistaakseen että mekko on varmasti istuva ja hyvä. Täytyy sanoa, että olen itsekkin aika tyytyväinen lopputulokseen. 
Mekossa on siis kolme kerrosta: Puuvillainen vuorikerros, satiinikerros, yläosassa pitsiä ja alaosassa kaksi kerrosta pehmeätä tylliä. Alaosan vuorikerroksen ja satiinikerroksen välissä on jäykempää tylliä, joka antaa mekolle lisää volyymia. 


Napit

Bling bling vyö

tylliä!

Kovin ihmeellisiä ratkaisuja en loppujen lopuksi joutunut tekemään, jätin edessä olevat muotolaskokset avolaskoksi, jotta saa vähän enemmän hengittämistilaa, ja takana nappien lenkkeinä toimi paksut kuminyörit, jotka antoivat jonkinverran periksi. Tässä siis tälläinen tarina tähän väliin. Lisää mekosta ja mallien valinnoista voitte lukea tästä.


Kommentit

Suositut tekstit